Tijdens de opleiding tot voetreflexPlus therapeut ben ik er steeds meer achter gekomen wat voor rommel er in verzorgingsproducten kan zitten. De producten moeten bijvoorbeeld fijn te smeren zijn, lekker ruiken en schuimen. De ingrediënten die daarvoor zorgen zijn vaak niet de meest natuurlijke. Wat veel mensen niet in de gaten hebben is dat alle ingrediënten van een product via de huid in het lichaam terecht komen. Het lichaam ziet met name de niet-natuurlijke stoffen als ongewenst en gaat aan het werk om deze uit te scheiden. Is het lichaam op tijd met uitscheiden? Of hebben deze stoffen toch even vrij spel gehad in het lichaam om (na veelvuldig gebruik) klachten te veroorzaken?
Ik ben zelf dan ook overgestapt naar voornamelijk natuurlijke verzorgingsproducten. 

Natuurlijke producten uit mijn badkamer

Ik gebruik pure magnesium voor uitwendig gebruik van Zechsal. Dit wordt via de huid opgenomen en verspreid zich gelijk door het hele lichaam én het hoeft niet door de zure maag waar al veel van de werkende stof kan worden afgebroken. Magnesium is een belangrijk mineraal wat het lichaam nodig heeft bij vele processen. Het is uit voeding te halen, maar door bewerkt voedsel en verontreinigde bodem wordt het steeds lastiger om daar dagelijks voldoende magnesium uit te halen.

Wil je meer informatie, producten of een zelfdiagnosepakket met magnesium? Laat het me weten! Ik kijk graag met je mee en heb veel producten op voorraad om te bekijken of kopen. Zelf bestellen op www.zechsal.nl mag ook, gebruik de kortingscode INCONTACT voor 10% korting.
Leuk weetje! In het nieuwe jaar ga ik de opleiding tot magnesiumconsulent volgen. Deze opleiding is er nog niet en wordt op dit moment ontwikkeld door Zechsal, mijn magnesiumleverancier, en Total Health academy, waar ik de opleiding tot VoetreflexPlus-therapeut heb gevolgd.

Zechsal magnesium in mijn praktijk

Verder ben ik gebruik gaan maken van natuurlijke huidproducten. Mijn eerste aanraking hiermee was bij De Groene Huid in Bladel. Zij werkt alleen maar met natuurlijke producten en voorziet je van goed advies. Wil je ook natuurlijke producten gaan gebruiken? Kijk dan eens in de webshop www.degroenehuid.nl of maak een afspraak voor advies op maat.

Natuurlijke producten Loveli
Loveli in mijn huis - niet op de foto: handcreme en lippenbalsem

Ik ben fan van de producten van Loveli. Het begon met de deo.. Ik ben van nature een makkelijke zweter, een goede deo is dan een must. De deo van Loveli bestaat volledig uit natuurlijke producten. De zweetklieren worden niet dichtgestopt, dus het zweten stopt niet volledig. Maar… zweten is juist belangrijk, je lichaam scheidt ook op die manier afvalstoffen uit. Met het gebruik van de deo van Loveli is het zweten wel een stuk minder geworden en de geur is ook sterk afgenomen! Inmiddels zijn ook veel andere producten van Loveli in mijn badkamer te vinden; handcrème, bodyscrub, bodywash, bodylotion, facecream etc.

Naast mijn huid heb ik ook aan mijn haren gedacht. Ik ben gezegend met een mooie bos krullen, maar die zijn ook erg eigenwijs. Ik heb een fijne krullenkapper gevonden die volledig werkt met natuurlijke haarproducten, PureLou in Tilburg. Wist jij dat je haarproducten gebruikt om je haar te voeden en gezond te houden? Heel vaak wassen is niet eens nodig. Eerst worden de haareigenschappen bepaald; haartype, haardikte, elasticiteit en porositeit. Op basis hiervan worden producten geadviseerd op basis van de ingrediënten en werking. Vervolgens is het een kwestie van uitproberen, want mijn eigenwijze krullen willen elke dag iets anders. Ik kan de producten voor mijn krullen makkelijk shoppen via www.krullespulle.nl. Er zijn voor mensen met stijl haar ook vast hele goede producten te vinden die natuurlijk of zelfs vegan zijn. 

Ik ben niet de enige in huis die nagenoeg volledig over is op het gebruik van natuurlijke verzorgingsproducten. Mijn man en dochter gaan daar bijna automatisch in mee. 

Voor onze dochter gebruik ik de producten van Loverock, een lijn die speciaal ontwikkeld is voor het dunne, tere kinderhuidje; zonnebrand, badschuim, douchegel, shampoo etc. Of er een direct verband bestaat tussen natuurlijke producten en rode/kapotte billetjes weet ik niet… Wat ik wel weet is dat de billetjes van onze dochter wel ooit rood zijn, maar nog nooit kapot zijn geweest. Voor kinderproducten en advies ga ik ook naar De Groene Huid in Bladel. 

Loverock handzeep en producten voor onze kleine meid

Wat ik nog wil zeggen 1… Als je van plan bent om natuurlijke producten te gaan gebruiken, schrik dan niet van de prijzen. Gemiddeld liggen de prijzen namelijk wel een stukje hoger, maar.. je doet er ook veel langer mee! Je hebt veel minder nodig. Daardoor is het in verhouding, bijv. een jaarverbruik, niet persé heel veel duurder. Je kunt natuurlijk ook beginnen met een of twee producten en dat langzaam uitbouwen. 

Wat ik nog wil zeggen 2… je lichaam/huid/haar moet vaak even wennen aan het gebruik van nieuwe producten. Schrijf ze dus niet meteen af als ze niet fijn zijn of neveneffecten geven. Pas na een aantal weken gebruik, kun je echt zeggen of het product voor jou geschikt is. Het kan ook zijn dat je zelf even moet wennen aan het gebruik, doordat deze producten bijvoorbeeld anders smeren of intrekken.

Wat ik nog wil zeggen 3… Het is niet altijd zo dat wanneer er een sticker op de verpakking zit van eco/vegan/natural etc. het ook echt helemaal zo is. Dat zijn vaak richtlijnen waaraan een product moet voldoen en dan mogen ze toch nog een beetje ‘slechte’ stoffen bevatten. Persoonlijk ben ik trouw gebleven aan De groene huid en vraag daar om advies en productinformatie.