Hier kunt u meer informatie vinden over Voetreflextherapie. Onder de pagina behandelingen kunt u de verschillende therapievormen vinden.

Mocht u na deze uitleg nieuwsgierig zijn geworden of meer informatie wensen over voetreflextherapie, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Wat is voetreflextherapie?
Het gehele lichaam wordt middels reflexzones weerspiegeld in de voeten dat wil zeggen: alle organen en lichaamsdelen zijn in de voet terug te vinden. Door de voeten en onderbenen te masseren met speciale hand- en vingertechnieken kunnen de meest uiteenlopende klachten verminderd of zelfs verholpen worden.

Voetreflextherapie stimuleert de doorbloeding, energiedoorstroming en het zelf-genezend vermogen van het lichaam. Daarnaast zorgt het voor een aangename tot diepe ontspanning van lichaam en geest. Tot slot zul je merken dat na een voetreflexmassage het lichaam meer afvalstoffen afvoert dan normaal. Dit is terug te zien in bijvoorbeeld kleur van urine en/of ontlasting. Goed drinken is daarom na een behandeling extra belangrijk.

Een voetreflexmassage draagt bij aan een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning.
En dat allemaal door gemasseerd te worden, wat wil je nog meer?

Is voetreflextherapie geschikt voor mij?
Ja absoluut!
Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen; elke leeftijd, elke doelgroep.
Tegenwoordig heeft bijna iedereen het druk en dan is even ontspannen erg fijn en goed voor het lichaam. Het zorgt voor een betere doorbloeding, je slaapt beter en je voelt je fitter. Daarnaast kan een voetreflexmassage ondersteunen bij klachten. Er wordt een uitgebreide anamnese afgenomen om vervolgens een op maat gemaakt behandelplan op te stellen. Massages hebben niet bij iedereen dezelfde werking. Daarom zijn er diverse massages mogelijk bij een klacht.
Twijfel je of je kan/mag komen met een klacht of diagnose? Neem vrijblijvend contact op en/of vraag het even na bij je arts.

Bij welke klachten kan voetreflextherapie ondersteunen?
Voetreflextherapie kan bij vrijwel alle klachten ondersteuning en verlichting bieden.
∞ Spijsverteringsklachten
∞ Spierklachten en -krampen
∞ Wervelproblemen
∞ Hormonale en menstruatieklachten
∞ Gewrichtsklachten
∞ Keel, neus en oorklachten
∞ Hoofdpijn/migraine
∞ Ademhalingsproblemen
∞ Slechte weerstand
∞ Stress
∞ Vermoeidheid
∞ Slaapproblemen
∞ Emotionele klachten
∞ Rouwverwerking
∞ Babykwaaltjes

Staat jouw klacht er niet tussen?
De kans is groot dat ik wel wat voor je kan betekenen.
Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Hoe gaat het in zijn werk?
Wil je graag een afspraak maken voor een voetreflexmassage? Dat kan!
Neem contact met me op en we plannen in goed overleg een afspraak in.

Voor een ontspanningsmassage is geen anamnese nodig. Bij de behandeling van klachten plan ik de eerste keer extra tijd in om een anamnese af te nemen en een massage uit te voeren.
Na 4-6 behandelingen zou er resultaat merkbaar moet zien. Indien dit niet het geval is, is voetreflextherapie wellicht geen geschikte therapie voor jouw klacht. Wanneer de behandeling wel aan slaan en je wellicht zelfs ‘klachtenvrij’ bent, is het verstandig om regelmatig terug te komen voor een Chinflex Totaalmassage, ofwel onderhoudsmassage.
Doordat ik werk met zowel Westerse als Chinese massagetechnieken worden naast de voeten ook de onderbenen gemasseerd. Het is fijn om een broek aan te doen die tot boven de knie omhoog kan.

Meer informatie? Laat het me weten.